Nya villor

Två små villor i Djursholm i gammal stil, byggda 2011 och 2012

Efter att ett gammalt parhus i dåligt skick rivits såldes två tomter i centrala Djursholm. Den gula villan ritade jag efter kundens önskemål i en stil som passar väl in i den gamla miljön. Den som köpte tomten intill ville gärna ha ett liknande hus så jag ritade ett som är ganska likt. Mot trädgårdssidorna finns glasverandor på båda husen.

 

 

New England i Skåne

Sommarvilla i en liten fiskeby i Skåne i New Englandstil. Ett gammalt hus i dålig kondition revs och det nya huset byggdes 2008.

Så här såg det gamla huset ut.

Fotot av det nya huset är taget från samma plats.

Det nya huset har träfasad med liggande panel, fönsterluckor och verandatak över uteplatser. Taket är klätt med cederträ.

Här kommer bilder inifrån och utifrån.

 

 

Ny villa i södra Stockholm

Ett område i södra Stockholm exploaterades med bostäder byggda i ett sammanhang av ett större byggföretag. I en del av området lämnades sex avstyckade tomter för styckebyggda hus. Marken var ett område utfyllt av sprängsten. Där skulle en familj bygga sitt drömhus. Det var ingen lätt sak att skapa något fint av en sådan markbit men ett hus med sutterängvåning var det enda tänkbara. Så här såg tomten ut.

Jag ritade ett hus i vinkel som anpassades till tomten så gott det gick. Med hjälp av den skickliga landskapsarkitekten Sture Koinberg blev det också en fin trädgård. Nedan syns huset från entrésidan.

 

Sutterängvåningen gjordes med rejäl rumshöjd för att få bort intrycket av källare och ta upp den stora nivåskillnaden i backen. Nedan syns husets sutterängvåning.

 

 

 

 

 

 

 

Ny villa på Lidingö

På en avstyckad tomt fick jag i uppdrag att rita en ny villa i stället för en mindre stuga som stod på tomtem. Ägaren ville  ha en vinterträdgård och den fick gärna sträcka sig över två våningaplan. Tomten sluttade och det blev naturligt med ett sutteränghus. Putsad fasad och tak av falsad plåt.