Göteborgs skärgård

Ett fritidshus högt uppe på ett berg med strålande utsikt. En del av huset, en inbyggd veranda,  var i dålig kondition och hade för låg taklutning. Planlösningen var inte så praktisk. En omfattande ombyggnad gjordes med nytt tak över hela huset. Köket flyttades och öppnades mot det nya vardagsrummet och utsikten.

 

 

 

 

 

 

Nere vid vattnet fanns en sjöstuga i dåligt skick så den behövde ersättas. Med hänsyn till terrängen passade det bra att lägga ett soldäck på taket. Tomten sluttar mot norr och soldäcket fick många fler soltimmar per dag än bryggan nedanför. Den nya sjöstugan uppfördes 2007 och fick en inredning i New-Englandstil.

                  

Stockholms skärgård utanför Dalarö

På en liten ö i Stockholms skärgård låg ett hus som bebotts permanent av en fiskarfamilj. Huset var slitet och behövde renoveras. En måttlig tillbyggnad på ett par kvadratmeter och några större fönster var allt som gjordes utvändigt. Invändigt behövdes en större ombyggnad för att det skulle bli en modern bostad för användning året runt.

Äldre fritidshus i Stockholms skärgård fick ny form och färg

Ett fritidshus i Stockholms södra skärgård var inte särskilt funktionellt och inte heller väl anpassat till naturen. Det låg som på en bricka. De nya ägarna önskade ett större hus med bättre anpassning till marken. På samma plats, med ombyggnad och tillbyggnad och en färgsättning med järnvitriol blev det ett helt annat hus. Flera takformer diskuterades och till slut valde vi pulpettak som tar upp bergets sluttningar. Mellanrummet i glas är både entré och användbart uterum särskilt blåsiga dagar. Det är det första en besökare ser vilket jag tycker är mycket viktigt.

Vid strandkanten byggdes en ny bastu som ersättning för en bastu som hade många år på nacken.

 

Tomten med huvudbyggnad och bastu innan ombyggnad

 

Huvudbyggnaden före ombyggnaden

 

Huvudbyggnaden efter total ombyggnad